Gastlessen en Lezingen

Wist je dat er statistisch gezien in elke klas in Nederland één kind zit dat te maken heeft met kindermishandeling en verwaarlozing? Wij willen dit onderwerp bespreekbaar maken en het taboe doorbreken. Hoe we dit doen? Door op een interactieve en aansprekende manier gastlessen en lezingen te geven over kindermishandeling, verwaarlozing en mindset.

Met onze gastlessen en lezingen willen we bewustwording creëren omtrent kindermishandeling en verwaarlozing zodat we kinderen kunnen helpen die hiermee te maken hebben. Daarnaast willen we de klas kennis bijbrengen omtrent de werking van hun hersenen , de kracht van je mindset en willen we kinderen vaardigheden meegeven waar ze de rest van hun leven voordeel van hebben.

Gastlessen & lezingen op scholen en bij organisaties

In de gastlessen vertellen Sander (29) en Jeroen (29), onderdeel van een drieling, het verhaal uit hun jeugd. Dit doen ze aan de hand van een mini documentaire, afbeeldingen en interactie met de klas. 

Ze vertellen over hoe ze te maken kregen met de scheiding van hun ouders, over de fysieke mishandeling bij hun vader, de emotionele verwaarlozing bij hun moeder en hoe ze op school werden gepest. Maar ze vertellen ook dat er mensen waren die hen hielpen en hoe ze uiteindelijk goed terecht zijn gekomen. Nu als volwassen willen ze andere helpen door hun ervaringsverhaal te delen. 

Mindset training

Hoe kan het dat Sander en Jeroen na een traumatisch jeugd uiteindelijk toch hun leven kon verbeteren en hun levensvreugde vonden? Dat heeft onder andere te maken met hun mindset.

In het 2e gedeelte van de gastles vertelt Frank (32) over mindset, positieve & negatieve gedachten, hoe leren werkt, fixed en groei mindset en de werking van je hersenen. Dit doen we op een interactieve manier aan de hand van een aantal oefeningen, quizjes en een stukje dans zodat de deelnemers het direct kunnen ervaren. Uiteindelijk koppelen we dit gedeelte terug op het verhaal van Sander en Jeroen.

Voor wie?

De afgelopen jaren hebben wij gastlessen gegeven op basisscholen, het voortgezet- en beroepsonderwijs, hebben we lezingen verzorgt op congressen en mochten we ons verhaal vertellen bij verschillende organisaties die te maken hebben met dit onderwerp. 

We hebben bij organisaties gesproken zoals Stichting Kinderopvang Nederland, Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en bij diverse gemeenten. Daarnaast zijn we op televisie geweest bij Het Jeugdjournaal en BNN.

Dankzij deze platformen konden wij ons verhaal delen en bewustwording creëren onder professionals, docenten, leerlingbegeleiders en kinderen.

Graag komen we bij uw organisatie, instelling of school langs om ons verhaal te vertellen zodat we dit onderwerp bespreekbaar kunnen maken en samen het taboe kunnen doorbreken.

Wil u met ons een samenwerking aangaan of ons inhuren voor een gastles of lezing op uw school, organisatie of instelling? Neem dan contact met ons op.


Laten we samen het taboe doorbreken!


%d bloggers liken dit: